The Trentmore Place House is a two-story traditional home located in Sunset Hills on a quiet tree lined street. During the renovation and re-design of this home the Great Room became the focal point of the first floor and was re-imagined with charming leathers, soft blues, humble wood tones and a usable coffee and wine bar. The Great Room is strategically placed and just off of the Kitchen while also adjacent to the Master Suite. The Master Bath was selectively gutted and completely transformed to create a sophisticated retreat within the home. The marble basket weave floors, large frameless shower glass and strategically placed custom painted black vanity give the space an informal but luxurious feel. The space was limited and required creative problem solving when accommodating the clients need of having a tub as well as a shower. The final solution is a flawless execution of a partially enclosed wet room with appropriately placed hooks and hardware. The result was a well thought out compact space with distinct personality. The original woodwork was maintained through out the home and the fireplace was re-imagined as one of the many highlights. The Dining Room allows for formal entertaining and casual luncheons alike. The layers of textures and soft witty colors bring a sense of simplicity to this exemplar St. Louis home. The end result was a classic home that reflects how we live and entertain today, in which unique connections throughout the home allow for a variety of interactions.

C&M Interiors was challenged to bring to life a lively and energetic space for the new baby girl of principal designer, Maria Hogrefe, with the thought of ‘like mother like daughter’. C&M Interiors chose finishes and fixtures that were fun and whimsical in order to reflect their bond and similarities. The space is at once playful and sophisticated while the palm tree floor lamp and grasscloth ceiling application add distinctive detail. The silk fuschia rug and unique changing table were bold choices made to grow with the child. The result is a completely modern, inspiring space that will nurture the personality and growth of the designer’s daughter for years to come.

The Norfolk House | C&M Interiors designed a majority of this custom new build home from head to toe. The client appreciated a contemporary color palette and design aesthetic while incorporating some more classic, casual, and comfortable elements. A soft blend of tasteful blues and grays were used throughout the home while accenting the neutral and warm finishes. Each space flows to the next with purpose and intention. Custom cabinetry was designed throughout the home specifically to meet this family's function and unique needs. A mix of metals was also incorporated to allow each room to stand for itself. Furnishings, textiles, and accessories were specifically selected and installed in the home by the design team based off of the client's personality and desires.

Club Creek Court Living Room | The architecture of this clients’ home lends itself to great natural light, high ceilings, and calming natural elements. C&M Interiors found inspiration through the home itself, as well as the personal taste and desire of the client. Natural and textural elements were incorporated throughout the space, while bold pops of blue become the accent your eye is drawn to. Contrasting metal tones were mixed as well to continue giving interest and variety to this family’s living room. Unique and durable fabrics were sourced nationally and internationally to add to the worldly vibe of the space.

The renovation of this modern kitchen and bath was a labor of love from concept to completion. The process began with quality and integrity in mind when developing the custom stain and finish for the quarter sawn walnut, which entailed hours of applying stain, bleaching and repeating to achieve the perfect tone. The structure of the seamless cabinetry is balanced by the playfully quaint lighting. The details are subtle with a hint of youth and play on textures. The wood countertop is nuzzled into the 3" thick concrete-look Caesarstone, and the stacked marble climbs from the countertops to the ceiling creating a sense of luxury. The iconic Platner table is balanced with soft grey arm chairs for an intimate setting. Functionality and discretion of everyday use items was of the utmost importance to the client, and the space was ultimately designed with the way we live today in mind.

Sterling Pointe | C&M Interiors re-designed this lavish master en-suite for a lovely couple of empty-nesters looking for a place to retreat into luxury and relaxation. A monochromatic color palette was utilized to allow the abundance of marble-inspired tile and quartz countertops speak for itself. Classic accents of polished nickel and a variety of white and gray hues create a feeling of elegance while carrying through in every part of the space. As your eye travels throughout this sanctuary, unique details can be continuously noticed in subtle and handsome elements. The custom cabinets ground the entire room and are noticeably positioned in a functional yet polished manner.

Webster Groves, Private Residence | This historic home built for Alexander Penny in Webster Groves in the year 1885 is a vision of exceptional craftsmanship and quality materials. The current owner has put copious amounts of time into the home in order to restore and revitalize it for contemporary living. C&M Interiors designed this luxury bathing space in what used to be a small bedroom. Paying close attention to detail and finish they were able to achieve a well designed master suite that will act as a retreat for enjoying serenity and an extraordinary bathing experience.

Conway Springs, Private Residence | The homeowners of this stunning split-level home were managing the chaos of young children while envisioning a new home that was filled with light and laughter. The original kitchen was drab and underwhelming and felt very closed in. The bathrooms had been remodeled once since the home was built but were in desperate need of help. C&M Interiors approached the design of this space with a young family in mind while also creating something sophisticated that would grow with the family. The design is a seamless blend of subtle quirkiness and elegance combining practical material selections with fun and whimsical details.

Richmond Heights Loft, Private Residence | This hall bathroom renovation took place in the dwelling of a warm and well traveled couple. The homeowners desired a contemporary feel for their hall bath with a warm and Asian inspired look that would mesh well with their lifestyle and the personality of their home. C&M Interiors was able to bring together all of these elements to achieve a more functional, striking and well balanced space.

Treo Salon | This salon located in Edwardsville, Illinois is owned and operated by three edgy, glamorous and energetic women, which naturally made for the ideal design team. Treo had a clear vision of their brand before diving into this project, and it was key from the beginning to reflect that in their space. Custom steel casework by John Beck Steel fills the space giving it a seductive vibe. Large scale wallcovering and bold pops of color keep the space lively while remaining sophisticated and elegant. The result is a design that completely captures the brand and personalities of these incredible women.

La Maison | Located in a thriving, up and coming neighborhood in Saint Louis, Missouri, this newly revived school house breathes new life as a four level, twenty-five unit apartment building. C&M Interiors started with a neutral color palette to compliment the existing fourth level loft oak floors which were previously the gymnasium floor. The first through third level are covered in a neutral terrazzo floor, original to the building. Clean and simple details help achieve a contemporary aesthetic in this traditional and historic space, allowing for modern living.

Central West End, Private Residence | C&M Interiors participated in the Ladue News Charity Show House to design this grand foyer, staircase and second floor landing. The duo utilized their contemporary and minimal aesthetic to contrast with the heavy and bold wood work of the home built in 1897. Clear glass and gold metal accents brighten the expansive space while the combination of modern and antique help create a lively and fresh environment that is both elegant while cool and casual.